fbpx
Nieuws

Wisa in Amerikaanse handen

Sanitairproducent Wisa komt in Amerikaanse handen. Fluidmaster Inc, een wereldspeler op het gebied van onderdelen en accessoires voor toiletreservoirs, neemt het Nederlandse bedrijf over.

Wisa, dat ruim 150 jaar bestaat, wordt door de Amerikanen gezien als een goede aanvulling op het Fluidmaster-concern, dat verder merken als Schwab, LIV, Torbeck en Fluidmaster zelf voert. Het bedrijf is vooral bekend van haar vlotterkranen. Wisa produceert in/opbouwreservoirs, toiletsystemen, zittingen en baden, douchebakken en whirlpoolsystemen. Op de afgelopen ISH introduceerde het bedrijf een in hoogte verstelbaar designtoilet voor de levensloopbestendige woning.

“Wisa deelt de kernwaarden van Fluidmaster, die zijn gericht op klanttevredenheid en het leveren van innovatieve en hoogwaardige producten aan onze partners,” zegt CEO Mark Grosfeld van Wisa op de eigen website.“Wij zijn ervan overtuigd dat de merken van Fluidmaster zowel in de diepte als in de breedte de interesse zullen wekken van onze huidige klanten en van potentiële nieuwe klanten.”

Grosfeld staat sinds 2010 aan het roer van Wisa, toen het toenmalige management het bedrijf overnam van het Australische GWA. Het bedrijf begon in 1865 als metaalwarenfabriek WJ Stokvis Arnhem (WISA).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.