fbpx
Nieuws

WKO in oude tramremise

WKO in oude tramremise

Een oude Tramremise in Amsterdam wordt de komende 30 jaar voorzien van duurzame energie middels een warmte-koudeopslagsysteem. Unica Ecopower is als Energie Service Company (Esco) verantwoordelijk voor ontwerp, realisatie, financiering, exploitatie en beheer van de klimaatinstallatie.

 

 

 

Na jarenlang leeg te hebben gestaan, is de renovatie van Tramremise De Hallen nu een van de grootste bouwprojecten in Amsterdam. Duurzaamheid loopt als een rode draad door het herontwikkelingsproject dat straks een multifunctioneel centrum voor media, mode, ambachten en cultuur herbergt. Een warmte-koudeopslagsysteem zal duurzame energie leveren. Hiertoe is met Unica Ecopower een raamovereenkomst gesloten.

Het WKO systeem bestaat uit een bron op meer dan 100 meter diepte in de bodem, waarin zomers warmte wordt opgeslagen om in de winter de gebouwen te verwarmen. In de winter wordt koude opgeslagen, waarmee zomers de gebouwen worden gekoeld. Met WKO zijn grote energiebesparingen en CO2-reductie te realiseren. De bodemgesteldheid in Amsterdam is geschikt voor WKO.

 

Esco
Vanuit een integrale benadering ontwerpt, realiseert en financiert Unica Ecopower de volledige klimaatinstallatie, bestaande uit de binneninstallatie en WKO. Unica zal het WKO-systeem voor een periode van 30 jaar exploiteren en de investering in de rol van Energy Service Company  terugverdienen via een prestatiecontract. Hierdoor is er in de beheer- en exploitatiefase slechts één partij verantwoordelijk voor het binnenklimaat en het comfort van de gebruikers.

 

Over Unica Ecopower
Unica Ecopower, onderdeel van Unica Groep, verduurzaamt vastgoed met oplossingen voor energie-efficiëntie en duurzame energie. Unica Groep is met 14 vestigingen, 8 gespecialiseerde businessunits en 1600 medewerkers de grootste zelfstandig technisch dienstverlener van Nederland.

 

Begin april wordt het eerste deel van De Hallen geopend. Eind 2014 zal het gehele project opgeleverd zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.