fbpx
Nieuws

WKO voor Zalmhaven

Ontwikkelingscombinatie Zalmhaven CV heeft gekozen voor het integrale, duurzame energieconcept van BAM Energy Systems. De nieuwe Rotterdamse woontorens van 215 en twee maal 70 meter die in 2022 worden opgeleverd, maken gebruik van een warmte/koudeopslag (WKO) installatie met twee krachtige warmtepompen.

Om beide warmtepompen efficiënter en duurzamer te laten werken, benut BAM tevens teruggewonnen warmte uit de afzuiging van de parkeerventilatie. Voor piekmomenten in de energievraag wordt aansluiting op de Rotterdamse stadsverwarming gerealiseerd.

Esco

BAM richt een Energy Service Company (ESCo) op die eigenaar wordt van alle energie-installaties. Dit betekent dat het bedrijf niet alleen de installatie bouwt, maar ook beheer en onderhoud voor de lange termijn voor rekening neemt. Dergelijke energieconcepten zorgen ervoor dat de energiehuishouding continu wordt gemonitord en geoptimaliseerd. Hiervoor heeft de bouwer een eigen energiemanagementsysteem BAM Building Analytics.

Verkoop gestart 

Zalmhaven CV betreft een samenwerking van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en gebiedsontwikkelaar en investment manager Amvest. De Zalmhaven omvat een hoge toren van 215 meter, De Zalmhaven I, geflankeerd door twee middelhoge torens van 70 meter hoog, respectievelijk De Zalmhaven II en III. In De Zalmhaven I komen 256 appartementen. In De Zalmhaven II en III worden 196 appartementen en 33 eengezinswoningen gerealiseerd, in de koop- en huursector.

Het ontwerp van De Zalmhaven is van twee internationaal bekende Nederlandse architectenbureaus. Zalmhaven I is een ontwerp van Diederik Dam van Dam & Partners Architecten. Zalmhaven II en III en de Herenhuizen zijn ontworpen door Kees Kaan van KAAN Architecten. De bouw is in handen van BAM Bouw en Techniek. De eerste woningen zullen in 2022 worden opgeleverd.

Voorspellen

BAM Energy Systems levert en beheert energie en duurzame energiesystemen. Het bedrijf geeft garanties op energiebesparing en comfort. Door toepassing van data-analyses kunnen prestaties gemonitord en voorspeld worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.