fbpx
Nieuws

Wolf introduceert warmtepompboiler

Nieuw in het assortiment van Wolf: een warmtepompboiler voor warmtapwater. De nieuwe boiler wordt voor het eerst getoond op de Vakbeurs Energie in Den Bosch.

Het gaat om een warmtepompboiler met een verwarmingsvermogen van 1,6 kW, een inhoud van 166 liter en met een maximum opslagtemperatuur van 65 graden. Per dag kan deze FHS-180-S warmtepompboiler 650 liter warm water leveren met een COP van 3,2.

Warmte van de wasmachine

De warmtepompboiler haalt zijn warmte uit de ruimte waarin hij staat en doet dat in dit geval met het koudemiddel propaan dat een lage GWP heeft van 3. Wanneer de FHS in een technische ruimte of bij een wasmachine of droger wordt geïnstalleerd, kan hij de warmte van deze apparaten gebruiken.

Het toestel is Smart Grid (SG) ready: opgewekte energie door pv-panelen kan worden gebruikt voor de elektrische voeding van de FHS. Met behulp van de individueel instelbare legionellabescherming zorgt de FHS voor een hygiënische warmwatervoorziening. Dit wordt verzorgd door een elektrisch element van 2 kW, dat gedurende korte perioden een hoge warmwatertemperatuur kan genereren.

15 reacties op “Wolf introduceert warmtepompboiler

 1. Eric schreef:

  Wat zijn de kosten van de warmtepompboiler

  Met vriendelijke groet,

  Eric Fijma

  • Henrike Krebs schreef:

   Beste Eric,

   Bedankt voor uw interesse!

   Wij geven graag wat meer informatie over de kosten, u kunt hiervoor contact opnemen door te mailen naar info-nl@wolf.eu.

   Vriendelijke groet namens het team van WOLF,

   Henrike

 2. Jan schreef:

  Wij hebben al een warmtepompboiler, maar niet van Wolf, bovendien is het er een met 100 liter inhoud

 3. Guido schreef:

  Deze maar dan met een andere merksticker 😉
  https://www.greenhill.nl/qombion-qw-100-180/

 4. M Pekel schreef:

  Echt handig dat hij de warmte uit de ruimte haalt waar hij staat
  Dit betekent dat hij koude lucht naar binnen blaast, niet handig als je dit soort warmte pompen in huis zet.
  Je hebt dan in feite een airco op zolder of in je cv ruimte staan, geen probleem in de zomer maar in de winter moet je CV harder werken om je huis warm te krijgen. Doen mensen zoveel moeite om huizen te isoleren gaan fabrikanten dit soort idiote ontwerpen bedenken, hoe moeilijk kan het zijn om een aan en afvoerpijp voor de lucht er in te verwerken zodat je van buiten de lucht kunt aanzuigen en afblazen.

  • Sven schreef:

   Hallo , wij hebben een warmtepompboiler en deze is standaard voorzien van aan/afvoer aansluitingen .
   Bij de meeste merken is dit het geval .

   Grts

 5. Mari schreef:

  Ik zou er niet aan beginnen een warmtepompboiler ( WPB). Ik werd verplicht om een WPB te laten plaatsen in mijn huurwoning, terwijl ik met mijn eigen 50 liter boiler een verbruik had van 300 kW per jaar en nu ben ik 600 kW per jaar kwijt met de huidige WPB 100 liter en 120 euro huurkosten. Ik zette mijn boiler pas een uur voor het douchen aan en zette hem na 1 uur uit en had vervolgens 3 dagen nog warmwater. Met deze boiler ga ik nu ook experimenteren door hem uit te zetten, maar het is stukken moeilijker om dat te doen vanwege de elektronica. Met de oude Daalderop boiler hoefde ik maar een knop ( duoknop) om te draaien Ik gebruik alleen warmwater voor het douchen en misschien straks niet meer als ik straks koud douch.

  • Jan schreef:

   Hou Mari.
   Jammer dat de warmtepomp boiler niet bevalt. Wij hebben de auer edel air 150l en is ontzettend zuinig. Eerst dacht ik dat opgelicht waren, hij bleef maar draaien. Achteraf bleek dat hij super zuinig is. Je hoeft geen zonnepanelen te hebben om deze aan te schaffen.

   • J. Kamerling schreef:

    Ik heb dezelfde
    Ruim 2.5 jaar dezelfde ervaring.
    Tot voor 14 dgn: compressor defect.
    Reparatie van zo’n 1000E
    Weg besparing

 6. Cees schreef:

  Wat zullen jullie , net zoals wij, blij zijn met de warmtepompboiler. Voor ons de beste aankoop ooit.

  • Cees schreef:

   Ook nog vergeten te vermelden dat de kosten van aankoop was 3 jaar geleden 1200,-€ en 1200,-€ subsidie. Echt niet te geloven, was gewoon gratis onderaan de streep.

 7. Cees schreef:

  Ook nog vergeten te vermelden dat de kosten van aankoop was 3 jaar geleden 1200,-€ en 1200,-€ subsidie. Echt niet te geloven, was gewoon gratis onderaan de streep.

 8. Jan schreef:

  Eerst verwarmen we ons huis met een warmtepomp, en dan gebruiken we een warmtepomp om de warmte uit ons huis te ontrekken en er warm water mee te bereiden.
  De toekomst zeker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.