Ga naar hoofdinhoud

Woonstad kiest partners voor beheer ketelbestand

Woningcorporatie Woonstad Rotterdam heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met cv-installatiebedrijven en cv-ketelleveranciers. Door meer gebruik te maken van elkaars expertise ontstaat een beheersvorm die leidt tot kostenbeheersing, veiligere installaties, minder energieverbruik, minimale belasting voor het milieu én een optimale levensduur van de installatie.

 

 

Ook de eindgebruiker profiteert door een duidelijke comfortverhoging, aldus Woonstad. De woningcorporatie sloot de overeenkomst met de installatiebedrijven Breman, Lievers en Mampaey en ketelfabrikanten Remeha en Intergas.

 

Lange termijnvisie

Adviseur Installatietechniek Bas Copier van Woonstad Rotterdam, één van de initiatiefnemers achter deze nieuwe samenwerkingsconstructie. “Door fusies van corporaties wordt het aantal ketels in beheer steeds groter. Dat geldt ook voor ons. Woonstad Rotterdam heeft 34.000 afzonderlijke cv-installaties in beheer. Door dit enorme aantal ontstond groeiende behoefte aan een nieuwe beheervorm voor het onderhoud met een lange termijnvisie. Uitgangspunt bij de gekozen vorm van de samenwerking is een open en transparante werkwijze tussen de partijen en de ambitie om de prestaties continu te verbeteren”

 

Voordelen

Belangrijk verschil ten opzichte van de oude situatie is dat Woonstad Rotterdam, de betrokken installatiebedrijven en ketelfabrikanten nu nadrukkelijker overleg hebben, vanaf de montage tot en met het gezamenlijk beheren van de installaties. Deze transparante samenwerkingsvorm heeft voordelen voor alle partijen in het driehoeksoverleg. Door de gezamenlijk opgestelde Kritieke prestatie-indicatoren (kpi’s) kunnen de prestaties worden gemeten vanuit de doelstellingen.  De corporatie krijgt zo een veel duidelijker zicht op de Total Cost of Ownership gedurende de contracttermijn en gehele levensduur van de installaties. De installateur krijgt op maat gesneden informatie en cursussen van de ketelfabrikant, waardoor hij meer kennis heeft over de specifieke eigenschappen van de ketels. De ketelfabrikant tot slot krijgt van de installateur duidelijke analyses over de prestaties van zijn ketels in de dagelijkse praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Materiaalpaspoort voor leidingsystemen

Premium

Kraamkamer van prefab

Nieuwe propaan-serie voor Panasonic

Premium

Nieuwe Calenta ingrijpend anders

Smaakmakers van VSK Awards (video)

Groenpand zet activiteiten Woon Duurzaam voort