fbpx
Nieuws

Xtend hybride Intergas krijgt uitbreiding

Intergas werkt aan een uitbreiding van haar programma hybride warmtepompen. Volgend jaar verwacht het bedrijf naast de bestaande 5 kW versie een 7kW toestel te kunnen presenteren. Ook werkt het bedrijf aan een monoblock variant van de bestaande split-unit.

Dit onthulde het bedrijf tijdens het webinar dat gisteren gehouden werd.

Het webinar De hybride breekt door is hier na registratie kosteloos terug te kijken is.

Bij de monoblock, wordt het regeltechnische deel van de warmtepomp ondergebracht in de cv-ketel. Zo onderzoekt Intergas verder de mogelijkheid om het binnengedeelte van de warmtepomptechniek in de cv-ketel te integreren. Het binnendeel, dat al niet al te groot is, verdwijnt dan helemaal uit de technische ruimte. Op de komende VSK in Utrecht, februari volgend jaar, krijgt de installatiebranche deze vernieuwingen te zien.

Breder aanbod

Intergas heeft op dit moment enkel een 5 kW-versie van haar hybride warmtepomp. Andere fabrikanten, zoals Nefit Bosch en Remeha, bieden op dit moment meerdere vermogens aan van de cv-ketel/warmtepomp-combinatie.

Monitoringscijfers

De hybride warmtepompen, de combinatie tussen cv-ketel en lucht/water-warmtepomp staat op dit moment volop in de belangstelling als vervanger van de traditionele cv-ketel. Tijdens het webinar presenteerde technisch directeur Peter Cool van Intergas de cijfers uit grootschalige monitoring van toestellen, die onder de vlag van fabrikantenkoepel NVI is uitgevoerd.

Hierbij werd bij 120 woningen een gemiddelde gasbesparing van 75% gehaald, bij een extra stroomverbruik van gemiddeld 2369 kWh. Ook is onderzocht wat de oorzaak was bij de 20 slechtst presterende toestellen uit deze monitoring, die minder dan 60% op gas bespaarde. Deze blijken door goede inregeltechniek in combinatie met aanpassingen aan het afgiftesystemen wel in de pas te kunnen lopen.
Het webinar is via deze link terug te kijken.

8 reacties op “Xtend hybride Intergas krijgt uitbreiding

  1. Raymond Coerver schreef:

    Hoi , heb nu al een paar units geplaatst, vind het lastig met Qr code , hebben jullie geen apparaatje ter beschikking om in te pluggen voor de parameters in te kunnen stellen. Met vriendelijke groet, Raymond van Coerver Technics

  2. Schothorst schreef:

    Heb een Nefit HR ketel van 23 jaar oud draait nog steeds stookt 92 m2 vloerverwarming en zorgt voor warm water voor de douche wil graag een nieuwe Intergas hybride maar de eerste offerte is na 13 maanden nog niet binnen de tweede offerte is nu 9 maanden geleden nog steeds niets gehoord ze hebben het allemaal te druk de Nefit moet het nog maar even volhouden.

  3. Fred schreef:

    Is deze setbook voor een huis uit 1963 geschikt met vloerverwarming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.