Nieuws

Xtreme nieuwe Consumentenbond-topper

7

De Xtreme van Intergas mag in 2017 als enige cv-toestel het predikaat ‘Beste uit de Test 2017’ van de Consumentenbond dragen. Het CW5-toestel, geïntroduceerd als tapwaterknaller van de fabrikant uit Coevorden, geeft de concurrentie in de testresultaten met een 7,9 het nakijken. Remeha en Atag verliezen door deze runner-up hun huidige ‘Beste uit de Test’-stempel op hun testtoppers bij de nieuwste herziening van de cv-keteltest.

Tapwaterrendement

De Xtreme werd op de VSK in 2016 al getoond met indrukwekkende rendementscijfers, waarbij de koppositie in de 2017-herziening van de test al voorspeld werd. Intergas dankt de prestaties vooral de toepassing van een extra warmtewisselaar voor rookgassen, een techniek die bijvoorbeeld Atag ook al lange tijd toepast in de toestellen die het goed doen op tapwatergebied. Ook heeft Intergas twee gescheiden koperen circuits in haar gewone warmtewisselaar. De Xtreme richt zich vooral op woningbouw met een grote tapwatervraag. Het toestel scoort met haar wisselaars op energiezuinigheid van warm water een 9,1, en dat is 0,8 punt beter dan de concurrerende CW5 toestellen in de test. De Xtreme is nu nog enkel in een CW5 op de markt. De verwachting is dat een CW3 en 4 variant snel volgen.

‘Afvallers’

De Xtreme verdringt de i36EC van Atag van de koppositie in de CW5-klasse, eveneens uitgerust met een tweede wisselaar in de rookgasafvoer. Remeha levert met de Tzerra Plus zowel het beste CW3 als CW4 toestel, maar mag, in tegenstelling tot 2016, het stempeltje ‘Beste uit de Test 2017’ niet meer voeren. Vaillants Ecotec Exclusive (CW5) sluit de top 5 in testherziening van 2017. Al deze toestellen in de top scoren een 7,7 overall.

Alle geteste toestellen scoren ruime voldoendes, en de verschillen zitten in details, zo blijkt uit de testresultaten. Ook blijken de 6000 geraadpleegde consumenten tevreden te zijn over de top 5 van ketelfabrikanten (Remeha, Intergas, Nefit, Atag, Vaillant) Over Ferroli zijn de bondsleden het minst tevreden.

Consumentenbond-leden kunnen hier de testresultaten bekijken.

Zie hier de resultaten van 2016

 

7 reacties op “Xtreme nieuwe Consumentenbond-topper

 1. Richard schreef:

  Mooi dat er toch nog iets meer uit de HR ketel geperst kan worden, maar dit produkt zou al eerder op de markt komen, wordt wel tijd dat er nu echt een datum komt

 2. tom schreef:

  hoeveel gasbloken ga er stuk deze keer .?
  ook is aluminium is slecht rendement zak als een baksteen na 3 jaar al

 3. Mijncvcheck schreef:

  Komen er in deze wisselaar ook scheuren aan de zijkant ? Hoop dat dit dan ook verbetert is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven