fbpx
Nieuws
Zeeuws drinkwaterbedrijf maakt misleidende reclame

Het Zeeuwse drinkwaterbedrijf Evides is door de reclamecode-commissie op de vingers getikt. Het bedrijf adviseerde in een advertentie tegen het gebruik van waterontharders en dat is volgens de commissie ‘misleidend en daardoor oneerlijk’.

 

De zaak werd aangepspannen door Aquacombi, verkoper van waterontharders op basis van ionenwisseling. In de advertentie van Evides wordt onder andere gesteld dat onder bepaalde omstandigheden te ver onthard water leidingen en apparaten binnenshuis kan aantasten. Ook struikelde de reclamecode-commisssie over de zin “Onder bepaalde omstandigheden kan te ver onthard water leiden tot risico’s voor de volksgezondheid”. Beide beweringen zijn volgens de commissie te ongenuanceerd.

 

Evides erkende tijdens de zitting dat hun uitspraken niet opgaan voor waterontharders die werken op basis van ionenwisseling. De directeur van Aquacombi, Gerrit Dijkstra, is blij met de uitspraak. “Maar ik had ook niet anders verwacht”, zegt hij. “Ik hoop dat nu ook de andere drinkwaterbedrijven in Nederland hun voorlichting op dit punt gaan nuanceren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.