fbpx
Nieuws

Zehnder: nieuwe WTW-toestellen

Zehnder gaat door met het vernieuwen van haar range WTW-ventilatietoestellen. Nadat vorig jaar de modulerende ComfoAir Q voor de Nederlandse markt beschikbaar kwam, komt het bedrijf nu ook met een variant voor de projectmatige markt. De ComfoAir E komt in een variant voor 300 en 400 m3/u op de markt. Het toestel wordt op de Bouwbeurs geïntroduceerd.

Het is de Zwolse ventilatiespecialist gelukt de techniek van de Q door te vertalen waardoor ook dit toestel nog minder geluid produceert dan de WHR-voorgangers, minder stroom verbruik en minder luchtweerstand in het toestel heeft. De ComfoAir E heeft in twee varianten een bereik tot maximaal 400 m3/u bij 150 Pa.

Nieuwe wisselaar

Het toestel heeft net als de ComfoAir Q een speciaal ontwikkelde diamantvormige tegenstroomwisselaar, die meer oppervlakte heeft dan haar voorganger, waardoor meer warmte kan worden teruggewonnen uit afgevoerde ventilatielucht. Zehnder belooft een rendement van zeker 95%, ook bij hoge luchthoeveelheden.  Het toestel heeft bypasskleppen, zodat in de zomer zonder warmteterugwinning frisse lucht in de woning kan worden geblazen.

De regeling garandeert balansventilatie bij -15 graden Celsius. De vorstvrijvoorziening zorgt ervoor dat de aangezogen buitenlucht direct voor de wisselaar niet onder het vriespunt kan komen. Het toestel heeft een intuïtieve display en een beugel voor wandmontage, maar kan dankzij een speciaal onderstel ook op de vloer geplaatst worden.

1 reactie op “Zehnder: nieuwe WTW-toestellen

  1. Ad v Deudekom schreef:

    Geachte lezer,
    Wat zijn de totaalkosten incl. Nieuwe WTW, verwijderen oude WTW en plaatsen en kanalen schoonmaken en inregelen?

    Vernemende
    A van Deudekom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.