fbpx
Nieuws

Zo wordt een cv-ketel gemaakt

Het stookseizoen is gestart. Dit betekent dat veel installateurs in Nederland de komende maanden extra druk zijn met onderhoud, reparaties en plaatsing van cv-ketels.

Installatie.nl opende het stookseizoen bij ketelfabrikant Intergas in Coevorden.

In deze vlog zien jullie hoe een cv-ketel gemaakt wordt.

In Coevorden worden wekelijks 5500 toestellen geproduceerd. De productie kan de komende tijd met zo’n 25 procent verhoogd worden. Intergas heeft in totaal 16 productiebanenf waar cv-ketels, en inmiddels ook warmtepompen worden geproduceerd. Bij het bedrijf werken 330 mensen.

HR ketel Nederlands exportproduct

Ketelproductie in Nederland betekent vooral assemblage van onderdelen. Intergas, Remeha, Nefit en Atag zijn de grootste partijen die in Nederland consumentenketels produceren. Deze bedrijven produceren ook toestellen voor het buitenland. Toestellen van Vaillant worden in Duitsland geproduceerd. In totaal zijn er in 2019 in ons land 446.000 toestellen verkocht. Dat is een paar procent meer dan in 2018. De verwachting is dat de markt dit jaar, ondanks de coronacrisis, stabiel blijft.

Hoofdredacteur Eddy Buiting maakte naast de vlog ook deze blogpost. “Er is meer dan enkel de aanschaf van een nieuw toestel.”

https://twitter.com/Installatie/status/1313021567748714502

1 reactie op “Zo wordt een cv-ketel gemaakt

  1. De boer schreef:

    Goed poduct voor een mooie prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.