fbpx
Nieuws

Zonnepanelen inmeten via tablet

Zonnepanelen inmeten via tablet

Dakoppervlakte/helling bepalen en het positioneren en configureren van de juiste zonnepanelen kan vanaf nu met een app.

 

 

Zonnepaneel-distributeur Rexel introduceert de SmartSun app, waarmee installateurs vanaf de iPad het volledige ontwerp en verkoopproces van zonne-energie kunnen doorlopen. Consumenten kunnen zo snel technisch inzichtelijk krijgen wat de investering in zonnepanelen voor hen betekent, inclusief visueel plaatje, kosten en terugverdientijd. De installateur kan op basis van de app snel een offerte opstellen. De app is genomineerd voor twee awards: de Innovatie Award van de vakbeurs Solar Solutions en de Dutch Interactive Award.

 

 

Hoe werkt het?

Middels Augmented Reality technologie wordt de installateur in staat gesteld om vanaf de grond het dak te meten, door middel van een iPad. Hierbij wordt niet alleen de oppervlakte van het dak berekend, ook wordt de dakhelling en de dakoriëntatie bepaald (op basis van de kompasfunctie). Na het meten configureert de installateur met de klant de gewenste panelen en installatie, waarbij de toekomstige situatie realtime gevisualiseerd wordt. De geselecteerde zonnepanelen worden op schaal onder de juiste hoek virtueel op het dak van de klant weergegeven. De app produceert vervolgens een compleet overzicht van data die relevant is voor de aanschaf. Dit overzicht bevat de verkoopprijs, de verwachte energieopbrengst en de ROI. Dit is de basisinformatie voor een offerte op maat, voorzien van een foto van de toekomstige situatie.

 

 

3 reacties op “Zonnepanelen inmeten via tablet

  1. Ron Perik schreef:

    Hallo, ik ben installateur bij Schlepers installatietechniek en werk veelal voor zonneplan. Ik zie dat jullie dus een app ontwikkeld hebben waar ik zeer veel belang bij heb. Hoe kom ik aan deze app?

  2. reolof van schreef:

    hoe kan ik aan deze app komen SmartSun app

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.