fbpx
Nieuws

Zonnepanelen op dak Kyocera stadion

Zonnepanelen op dak Kyocera stadion

Het Kyocera stadion in Den Haag krijgt in de tweede helft van dit jaar 2900 zonnepanelen. De zonnepanelen worden verdeeld over de vier tribune-overkappingen en produceren gezamenlijk ongeveer 584.000 Kwh. Dit komt neer op een gemiddeld energieverbruik van 200 huishoudens per jaar.

 

 

 Het project is een initiatief van een consortium van acht bedrijven. Het gaat om initiatiefnemer en stadionsponsor Kyocera Document Solutions Nederland, waarbij haar zusterdivisie KYOCERA Solar de zonnepanelen gaat leveren. Verder: ADO Den Haag NV (bewoner Kyocera Stadion), Croon Elektrotechniek BV (installateur), Vrolijk Technical Services BV (onderhoud), Oskomera Solar Power Solutions BV (plaatsing zonnepanelen), Rabobank Den Haag en Omgeving (financieel partner) en Steeds BV (projectleider). Eneco is de beoogd energiepartner.

 

Bijdrage werkgelegenheid

Buiten de energieopbrengst levert de plaatsing van de zonnepanelen ook een bijdrage aan de werkgelegenheid op. Croon en Vrolijk BV gaan samenwerken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een andere doelstelling van het project is dat ook particulieren kunnen deelnemen aan de financiering van het project een aandeel kunnen nemen op een zonnepaneel. De voorwaarden hiervoor worden later dit jaar bekendgemaakt.

 

Zonnestadions

Voetbalstadions zijn populair als leverancier van duurzame energie. Eerder al werd Euroborg in Groningen voorzien van zonnepanelen. Onlangs werd aangekondigd dat de Amsterdam Arena ook een groot zonnedak krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.