fbpx
Nieuws
Zorghuizen dringen energieverbruik terug.

Het terugdringen van energieverbruik door het goed inregelen en gebruiken van de installaties. Dat is een van de doelen van de Energiestrijd die 16 zorginstellingen met elkaar aangaan.

 

 

Zestien zorghuizen doen mee aan de Energiestrijd Zorghuizen 2014. In drie maanden tijd strijden zij onderling om het laagste energieverbruik. Vorig jaar bespaarden de vier deelnemers aan de eerste editie gemiddeld 15% op hun energierekening in vergelijking met dezelfde periode van het jaar ervoor, zonder investeringen.

 

Enkele succesvolle maatregelen om deze besparingen te realiseren, waren:

– nachtverlaging toepassen op collectieve verwarmingsinstallaties

– beperking van de verlichting in de algemene ruimten

– afzonderlijke dag- en nachtinstellingen voor luchtbehandeling en luchtbevochtiging

– nakijken regelingen en waterzijdig instellingen voor optimaal gebruik cv-installatie.

 

Opzienbarend waren de resultaten van twee zorghuizen, die alleen al op hun gasverbruik ruim twintigduizend euro bespaarden in die paar maanden. Klik hier voor meer resultaten het rapport Samen Verduurzamen

 

Energiestrijd Zorghuizen

De Energiestrijd Zorghuizen is een initiatief van Urgenda, actie-organisatie voor duurzaamheid, en landelijk corporatie voor ouderenhuisvesting Habion. Voor beide partijen smaakten de resultaten van de eerste Energiestrijd Zorghuizen naar meer. Zij becijferden op basis van de resultaten dat er voor alle 76 zorghuizen van Habion gezamenlijk minimaal 1 miljoen euro op de energierekening kan worden bespaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.