fbpx
Nieuws

Podcast: een eigen boortoren

Hij was het zat om te wachten tot boorbedrijven een gaatje in hun agenda hadden. En dus besloot Patrick Schimmel van Schimmel Techniek Duurzame Installaties om zélf een boortoren aan te schaffen. In de eerste aflevering van een nieuwe podcastserie van Installatie.nl vertelt de ondernemer over deze opmerkelijke strategische keuze.

“Er zijn zo’n 35 boorbedrijven. En de meeste leveren absoluut vakwerk, maar daardoor zitten ze ook altijd vol”, vertelt Schimmel in de uitzending. Installateurs die nu een bodemwarmtepomp willen installeren en een boorbedrijf opbellen, krijgen vaak te horen dat ze over een half jaar aan de beurt zijn. En dan nog kan het gebeuren dat ze op de dag zelf een telefoontje krijgen dat de toren toch nog ergens anders staat te boren.

Boormeester en papieren

En dus startte Schimmel een half jaar geleden zijn eigen traject. Dit is waar hij nu staat: de gesprekken met de beoogde boormeester zitten in een afrondende fase, het bedrijf is druk bezig om de benodigde papieren te halen – de BRL 6000-21 voor het bovengrondse deel en de BRL SIKB 11000 voor de gesloten bodembron. Er is een externe financier gevonden voor de eerste boorwagen en als klap op de vuurpijl gaat Schimmel Techniek in maart van het komende jaar verhuizen naar een groter pand (800m2).

Het hebben van een eigen boortoren (uiteindelijk moeten het er drie zijn) heeft nog een aantal voordelen, zegt Schimmel. Door het hele pakket in eigen hand te hebben kan het bedrijf een scherpe prijs bieden. Maar het biedt ook flexibiliteit. “We zijn er voor bouwers die zowel het boven- en ondergrondse deel door ons willen laten uitvoeren. Maar ook andere installateurs kunnen bij ons aankloppen, die alleen de boring willen laten doen en de bovengrondse installatie zelf kunnen.”

Avontuurlijke ondernemers

In onze nieuwe podcastserie gaan we op zoek naar ondernemers die hun nek uit durven te steken. Buiten de gebaande paden treden. Omdat ze nieuwsgierig zijn, ambitieus zijn of gewoon lef hebben. Wat drijft deze ondernemers? Hoe komen ze tot de keuzes die ze maken?

Om alle afleveringen te luisteren kan je je abonneren op het podcastkanaal van Installatie.nl dat is te vinden in grote podcastapps zoals Tune-in, Spotify en Apple podcasts. Ook op de website van Installatie.nl zijn de afleveringen te luisteren, evenals op Soundcloud.

Heeft u ook een interessant ondernemersverhaal voor de podcastserie? Stuur dan een berichtje naar installatie@eisma.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.