fbpx
Nieuws

Veel installateurs en woningeigenaren grijpen naar warmtepomptechniek om snel te verduurzamen. Maar ze vergeten daarbij fundamentele stappen, zeggen Erik Bek en Michel Deelen van IDEA Nederland. Met vraagbeperking door isolatie en goed inregelen van bestaande installatie worden basisstappen overgeslagen.

De renovatiespecialisten hebben al tienduizenden woningen verduurzaamd, en bezoeken jaarlijks 2000 woningen voor opnames. In de huidige piekvraag naar verduurzaming, zien ze de integrale gedachte naar de achtergrond verdwijnen. De belangrijkste tip: herwaardeer het keukentafelgesprek, ga voor het laaghangende fruit, en maak stappenplannen die praktisch en financieel behapbaar zijn.

De renovatiespecialisten van IDEA Nederland delen in deze podcast hun visie op de verduurzaming van Nederland, met vooral aandacht voor de relatief ‘lastige’ woningen uit de jaren ’60, ’70 en ’80.

In de podcast Installatie Next kijken we naar de wereld van morgen: hoe gaan we Nederland effectief en efficiënt verduurzamen? En welke rol spelen data en digitalisering in deze operatie? Hieronder de podcast. Je kunt ook in je podcast-app luisteren.

Serie visies in Installatie Next-podcast
De podcast serie Installatie Next bestaat uit een serie gesponsorde podcasts waarin fabrikanten en dienstverleners hun toekomstvisie delen. De serie komt in de zomer 2023 online. In de serie Installatie Next komen de visies naar voren van Itho Daalderop, Intergas, IDEA Nederland, Energievolutie, Stiebel Eltron en Hoomie. Wanneer je het podcastkanaal van Installatie.nl volgt via je podcast-app, krijg je een melding wanneer er een nieuw interview live komt. Uiteraard kun je ook via de website luisteren.
Installatie Next is een commerciële special van het vakblad Installatie. In 2023 verschijnt deze special opnieuw. De special van 2022 kun je hier bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.