fbpx
Bericht
1 op 3 installateurs gebruikt apps

Een op de drie installateurs gebruikt mobiele apps tijdens het werk. Dit blijkt uit onderzoek van de BouwKennis Communicatie Monitor 2013 onder architecten, aannemers, installateurs en klusbedrijven.

 

 

In vergelijking met andere nieuwe media wordt er in de bouwsector nog niet zoveel gebruik gemaakt van mobiele applicaties. Toch gebruiken al respectievelijk 35% en 32% van de e- en w-installateurs een mobiele app tijdens het werk. Aannemers B&U en klusbedrijven lopen iets achter (respectievelijk 24% en 30%). Architecten maken er met 13% het minst gebruik van, volgens het onderzoek omdat architecten voornamelijk betrokken zijn voordat de uitvoering begint; zij hoeven dus niet zo snel zaken mobiel te regelen, maar kunnen dit prima vanaf hun computer op kantoor. Uitvoerende partijen zijn vaak op locatie aan het werk.

 

Producten bestellen

Toepassingsmogelijkheden voor apps zijn legio. BouwKennis noemt Buienradar handig op de bouwplaats. Ook zijn er apps die een taakbeschrijving beschikbaar stellen voor het werk dat uitvoerend personeel op dat moment op de  bouwplaats moet doen. Veel fabrikanten hebben inmiddels apps waarin technische data van producten zijn verwerkt. Momenteel worden de apps door de verschillende partijen nog vooral gebruikt om producten te bestellen en informatie in te winnen (voornamelijk technische en productinformatie). Op de vraag welke informatie men graag via apps zou willen ontvangen die nu nog niet voorhanden is, blijft men veelal het antwoord schuldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.