fbpx
Bericht
104 scholen Noord-Holland aan zonnepanelen

Bij 104 Noord-Hollandse basischolen zijn in totaal 3000 vierkante meter aan zonnepanelen geïnstalleerd.

 

 

Vrijdag 15 juni opende provinciaal gedeputeerde Jaap Bond samen met twee leerlingen van basisschool Het Baken in Wieringerwerf symbolisch 3000 vierkante meter zonnepanelen op 104 Noord-Hollandse basisscholen.

 

Opbrengst 

In totaal gaan deze scholen jaarlijks ruim 330.000 kWh oftewel een jaar lang energie voor 100 huishoudens opwekken met de zonnepanelen op hun daken. Voor de aanschaf en installatie is in 2011 € 1.000.000 beschikbaar gesteld via provinciale subsidie. Gedeputeerde Bond: “Via het Servicepunt Duurzame Energie stimuleert de Provincie het gebruik van duurzame energiebronnen in bestaande en nieuwe gebouwen, waarbij overheidsgebouwen een belangrijke voorbeeldfunctie hebben.” Eind mei zijn de laatste systemen geïnstalleerd en is het opwekken van lokale duurzame energie gestart.

 

Educatief

De zonnepanelen bieden voor scholen een mooie kans om dichtbij te leren over duurzame energie. Arjan Meekhof van stichting Kopwerk in Den Helder vertelt: “wij vinden het belangrijk om hiermee een moment te creëren dat de kinderen nog lang bij blijft. Zo worden de kinderen ambassadeurs voor zonne-energie.” In de hal van de school hangt een scherm met informatie over de opbrengst van de panelen op het dak. Daarop zien leerlingen, leerkrachten, ouders en andere bezoekers van het schoolgebouw iedere dag het zonne-nieuws, vertaald in kilowattuur, euro’s en een veranderende zonnebloem voor de allerkleinsten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.