fbpx
Bericht
Aantal Meer Met Minder aanbieders gehalveerd

Ongeveer de helft van het aantal Meer Met Minder aanbieders is afgelopen jaar afgehaakt. Dat blijkt uit cijfers van het convenant voor energiebesparing in de bestaande woningbouw.

 

 

Het aantal aanbieders (installateurs, aannemers, epa-adviseurs) daalde in 2012 significant ten opzichte van 2011, van 1.195 naar 649. Meer Met Minder-directeur Chris Bruijnes legt in vakblad Installatie en Sanitair uit hoe dat kan: “Tot eind 2011 hoefden onze aanbieders geen contributie te betalen. We hadden veel freeriders. We maken zelf ook organisatiekosten. Sinds begin 2012 rekenen we een bedrag van 200 euro per jaar voor deelname. De freeriders zijn nu afgehaakt. We houden het serieuze deel over. Die vallen niet over een bijdrage van 200 euro per jaar en een provisie van 2 tot 4 procent voor een opdracht.” Bruijnes pleit voor  “nieuwe wegen”. Hij opteert voor aantrekkelijke financieringsmogelijkheden samen met banken of fiscale voordelen, zoals bijvoorbeeld het terugkrijgen van overdrachtsbelasting voor een beter geïsoleerde woning. 

 

Convenant

Het nieuwe convenant Meer Met Minder heeft tot doel om 300.000 woningen per jaar 30 procent energiezuiniger te maken. Volgens directeur Chris Bruijnes van Meer Met Minder moeten particulieren extra fiscaal of financieel geprikkeld worden, om de beoogde 300.000 woningen per jaar te verbeteren. “Zonder een financiële incentive wordt het een lastige missie.”

Dit najaar start De Energiewerkplaats, een initiatief van SBR en Meer Met Minder. In een reeks lezingen in het land worden installateurs en aannemers op een praktische wijze geinformeerd over de kansen van energiebesparing in de bestaande woningbouw.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.