fbpx
Bericht

Acties vakbonden misplaatst’

Acties vakbonden misplaatst'

Terwijl vakbonden actie voeren voor een loonsverhoging van 2,5 procent in de CAO, willen de werkgevers, waaronder Uneto-VNI, vasthouden aan de nullijn in de salarissen.

 

 

De onderhandelingen tussen werkgevers en werknemers zitten in een impasse. Voorzitter Titia Siertsema noemt de acties van de bonden misplaatst in een column op de eigen site. “Om faillissementen en ontslagen zoveel mogelijk te voorkomen, moeten we nu pas op de plaats maken. Dan komen we samen met de vakbonden krachtiger uit de crisis. Ik reken erop dat alle betrokken partijen dat inzien.”

 

FNV-voorzitter Ton Heerts kwam afgelopen week bij een demonstratie bij de kantoren van FME-CMW en Uneto-VNI in Zoetermeer op voor betere waardering van vakmanschap van de metaalwerknemers: “In het Techniekpact  zijn mooie afspraken gemaakt om meer mensen de techniek in te krijgen. Maar hoe geloofwaardig is het als je van iedereen hulp vraagt om het tekort aan te pakken en zelf niets doet aan betere beloning en vaste contracten voor jongeren?” Een ultimatum waarin de bonden de loonsverhoging eiste, liep vorige week af. Volgens de FNV hebben ruim 2500 mensen in het kader van de actie het werk neergelegd.

1 reactie op “Acties vakbonden misplaatst’

  1. Carlo Marijnissen schreef:

    http://WWW.VAKBONDMAFFIA.COM/REACTIES Lees hier hoe misplaats de FNV is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.