fbpx
Bericht
Alklima introduceert frisse scholenproject

Alklima lanceert een speciaal programma om installateurs te helpen bij het verbeteren van de ventilatie in scholen. Daarmee speelt het in op de snelgroeiende behoefte van scholen om de klimaatomstandigheden in klaslokalen op korte termijn aanzienlijk te verbeteren.

 

Goede ventilatie en schone lucht is voor de leerprestaties van kinderen van cruciaal belang. Toch blijkt dat tachtig procent van de scholen nog niet aan een acceptabel klimaat voldoet. Alklima introduceert daarom voor installateurs een doelgerichte aanpak waarmee zij scholen, ook zonder subsidie, van effectieve ventilatiesystemen kunnen voorzien.

 

Kwaliteit klimaatsystemen

Het programma bestaat onder meer uit het leveren van kennis en advies. Alklima helpt installateurs en scholen om te kijken op welke manier de doelstellingen van een school kan worden behaald binnen een relatief laag budget. AgentschapNL hanteert drie categorieën waaraan scholen wat betreft arbo-omstandigheden kunnen voldoen: categorie A, B of C. Dankzij ruim dertig jaar ervaring met dit type klimaatoplossingen van Mitsubishi Electric kan Alklima deskundig advies geven over de manier waarop scholen kunnen voldoen aan de gewenste categorie. Scholen die in eerste instantie kiezen voor een categorie C kunnen later ook, soms met een kleine meerinvestering, voldoen aan de hoogste categorie A.

 

Betaalbare oplossingen

Mitsubishi Electric biedt scholen met de Lossnay-kruisstroomwisselaar een betaalbare oplossing, waarmee zij het klimaat binnen een school aanzienlijk kunnen verbeteren. Voor het selecteren van de units voor iedere specifieke situatie van een school, stelt Alklima enkele rekentools ter beschikking. De Lossnay is gekeurd door ingenieursbureau Peutz en valt daarmee aantoonbaar binnen de gestelde geluidsnormen. Dit betekent dat kinderen niet worden afgeleid door geluiden die afkomstig zijn van het ventilatiesysteem. Alklima helpt installateurs ook bij het benaderen van scholen. Installateurs worden voorzien van  marketingondersteuning in een taal die de scholen spreken, en waarbij de techniek in de juiste bewoordingen wordt uitgelegd.

 

Lossnay-warmteterugwinunit

‘Met de Lossnay warmteterugwinunit van Mitsubishi Electric doen we binnen het Frisse Scholen-concept veel meer dan alleen maar verse buitenlucht naar binnen halen’, zegt Erik Stolk, consultant bij Alklima BV. ‘De geavanceerde warmtewisselaar wisselt zowel warmte als vocht uit tussen twee luchtstromen. Hierdoor brengt de Lossnay wtw-unit ook het vochtgehalte van de verse lucht op peil. Dit biedt een hoger comfortgevoel en voorkomt een droge keel en ogen. Bovendien kunnen we de Lossnay wtw-unit met een CO2-sensor aansturen, zodat de installatie vraaggestuurd ventileert en dus daadwerkelijk naar behoefte van het aantal mensen die in het klaslokaal aanwezig zijn.’
 

Klik hier voor de video die Alklima maakte over het frisse scholenproject.

 

Bijlage(s):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.