fbpx
Bericht

Alle geisers weg uit Den Haag

Alle geisers weg uit Den Haag

Alle open verbrandingstoestellen moeten worden vervangen. Dat wil Haag Wonen, eigenaar van 22500 huurwoningen in de Hofstad.

 

 

Haag Wonen wil al zijn 22.500 huurwoningen geiservrij maken. In de afgelopen jaren zijn uit 8000 woningen de geisers verwijderd. De komende jaren volgen de laatste 3800 woningen. De Haagse woningcorporatie doet dat samen met de installatietak van energiebedrijf Eneco. Beide partijen bekrachtigden dit door een convenant.

 

De openverbrandingstoestellen kunnen – in combinatie met slechte ventilatie – gevaarlijk zijn voor de gezondheid van huurders. Daarom hebben beide partijen officieel uitgesproken de laatste geisers te vervangen door modernere verwarmings- en warmwaterinstallaties, zoals combiketels en boilers. Bovendien is per wooncomplex vastgelegd wie wat doet. Dit gebeurt bij individuele woningen, bijvoorbeeld als de huurder verhuist, en per wooncomplex, zoals bij onderhoud. Indien een geiser een storing geeft, wordt ook direct gekeken naar een alternatief.

 

Scherper toezicht

Waar nog geisers hangen, zorgt de installateur voor scherper toezicht op onderhoud van de geisers en de aanwezigheid van goed functionerende koolmonoxidemelders die elk jaar worden gecontroleerd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.