fbpx
Bericht
Badvak: sanitairgroothandel de breedte in

Ruim 1000 badkamerprofessionals hebben deze week de Badvak bezocht. Galvano maakte op haar huisshow bekend dat zij ook installatiematerialen gaat leveren.

 

 

Op de Badvak in Den Bosch presenteerde de groothandel een volwassen collectie van huismerk Alterna, dat door veel badkamerzaken naast de A-merken gevoerd kan worden. “De praktijk leert dat dit niet ten koste gaat van de A-merken, maar marktaandeel wegsnoept bij de doe-het-zelf-handel”, aldus directeur Mark van Hoof van Galvano. In het juninummer van Installatie en Sanitair roept Van Hoof detaillisten, groothandel en fabrikanten op om het segment badkamer méér te promoten onder consumenten. “We verliezen het van tuin en keuken. De branche moet meer een vuist maken.”

 

Marktcijfers

Michel van Eekert van onderzoeksbureau Buildsight presenteerde weinig rooskleurige marktcijfers, maar wist hier ook lichtpuntjes uit te destilleren. Klik hier voor details.

 

Ook liet Galvano de markt weten dat de sanitairspecialist per heden ook weer installatiematerialen gaat verkopen.  Wisa, Viega, VSH, Uponor, Bonfix en Walraven presenteerden zich op de beurs in Den Bosch. Tien jaar geleden deed Galvano de technische materialen –achter de muur- de deur uit om zich volledig op sanitair te richten. Opvallende optredens op de beurs waren er voor Toto en Globo. Ook andere vaste leveranciers presenteerden noviteiten, al dan niet exclusief voor deze grossier.

 

Klik hier voor een fotoimpressie én noviteiten van de beurs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.