fbpx
Bericht

Bankbelasting funest voor mkb’

Bankbelasting funest voor mkb'

De invoering van een bankbelasting zou funest zijn voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Zo’n maatregel staat gelijk aan het verder dichtdraaien van de kredietkraan voor ondernemers. Dit zegt voorzitter Hans Biesheuvel van MKB-Nederland maandag op het jaarcongres van de werkgeversorganisatie.

 

Biesheuvel roept de politiek op niet aan zo’n bankbelasting te beginnen. „Een politieke rekening vereffenen met de banken is niet zonder gevolgen voor hun rol in de economie”, aldus de nieuwe MKB-voorzitter. Hij wijst erop dat ondernemers de laatste jaren toch al moeilijker kredieten van banken krijgen.

De ondernemersvoorzitter pleit ervoor om ondernemers juist meer ruimte te geven. „Dan moeten ook de banken weer echte ’partners’ van de ondernemer worden. Een bank moet meegaan in de ambitie van een ondernemer. Meedenken over het omzetten van onze creativiteit in producten. En daar ontbreekt het de laatste jaren aan.”

 

Hij breekt verder een lans voor minder strakke regeltjes. Commissarissen en accountants houden zich volgens hem louter uit risicomijding te veel bezig met puur controlerende taken. „Advies geven is taboe, want dat zou onafhankelijke controle bedreigen.” Terwijl zij juist zouden moeten meedenken met de concrete situatie van de ondernemer, meent Biesheuvel.(ANP)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.