fbpx
Bericht

Basisscholen in campagne energiebesparing

Basisscholen in campagne energiebesparing

Elf Zeeuwse basisscholen voeren een originele campagne om de provincie Zeeland zo veel mogelijk energie te laten besparen.

 

 

De competitie ‘Sjaak zoekt Sjakies’ is een creatieve invulling van de doelstellingen van Meer Met Minder. Niet via gemeenten, niet via de installatiebedrijven, maar via de jeugd. Op maandag 10 oktober starten elf Zeeuwse basisscholen met de competitie. De basisschool die voor de meeste energiebesparing zorgt en de meest creatieve besparingsacties bedenkt wint de competitie en vijfduizend euro.`

 

Sjaak zoekt Sjakies is een competitie voor de Zeeuwse jeugd. “Zij hebben de toekomst en daarom is het belangrijk dat zij bewust met energie leren omgaan en hier van jongs af aan bij worden betrokken. Aan de hand van speciaal ontwikkeld lesmateriaal leren de scholieren wat energie is en hoe zij hier zuinig mee om kunnen gaan”, aldus de initiatiefnemers. Met deze kennis gaan zij als echte Sjakies aan de slag en voeren zij campagne om families, vrienden en kennissen bewust te maken van energiebesparing. Op vrijdag 11 november, de Dag van de Duurzaamheid, wordt de winnaar bekend gemaakt.

 

Media

De competitie tussen de Zeeuwse basisscholen is vanaf vrijdag 14 oktober wekelijks te volgen in het `Sjaak Journaal’ op Omroep Zeeland.

Actuele informatie over de competitie is te vinden op www.sjaakzoektsjakies.nl. Hier doen de scholen verslag van hun campagne en

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.