fbpx
Bericht
Binnenklimaat financiële strop voor gemeente

Het slechte binnenklimaat in het gemeentehuis in Rijssen, gaat de gemeente Rijssen-Holten nog eens 150.000 euro extra kosten. De installatie functioneert al vijf jaar niet naar behoren.

 

De gemeente is genoodzaakt om weer stevig te investeren om de warme zomer en de koude winter het hoofd te kunnen bieden, zo schrijft regionale krant TC Tubantia dinsdag. Het gebouw van 7600 m2, in 2008 opgeleverd en werkplek van ongeveer 300 mensen, is uitgerust met een warmtepompinstallatie met dry-cooler. Ondanks talloze aanpassingen functioneert het nog steeds niet naar behoren. De gemeente is nu genoodzaakt terug te grijpen op ‘klassieke’ verwarmingsketels en airconditioning; dit herstel gaat 150.000 euro kosten.

 

Steekspel

Het binnenklimaat van het gemeentehuis, een ontwerp van architecten- en ingenieursbureau Kristinsson uit Deventer is sinds de oplevering het toneel van een steekspel tussen de opdrachtgever en de installateur. De temperatuur en luchtvochtigheid voldoen niet aan de Arbo-wet.  Kemkens uit Lichtenvoorde, verantwoordelijk voor de uitvoering van de installaties, ging ondertussen failliet. De gemeente heeft het plaatselijke installatiebedrijf Van Dam ingeschakeld om het herstel uit te voeren. Deze constateerde dat de installatie niet goed gemonteerd en ingeregeld was, zo schrijft de krant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.