fbpx
Bericht

Boek helpt bij juridische conflicten

Boek helpt bij juridische conflicten

Met de uitgave ‘ABC van het bouwrecht voor installateurs’ wil Uneto-VNI lidbedrijven helpen bij juridische conflicten

 

Het boekje behandelt de rechten en plichten bij de uitvoering van projecten en is daarmee een waardevol instrument voor installateurs en projectleiders. De uitgave geeft installateurs inzicht in juridische kwesties op het terrein van bouwrecht.  Aan bod komen voorbeelden van praktijksituaties die conflicten kunnen opleveren over rechten en plichten van opdrachtgever en opdrachtnemer.  

 

Praktijkvoorbeelden

De uitgave bevat een groot aantal praktijkvoorbeelden, adviezen en tips en heeft vooral betrekking op overeenkomsten waarbij de Uniforme Aanbestedingsvoorwaarden (UAV) 2012 van toepassing zijn. De teksten zijn opgesteld in vraag- en antwoordvorm en daardoor zeer toegankelijk  voor niet-juristen.

De volgorde van de onderwerpen in het boekje sluit aan bij het werkproces. Aan de orde komen onder andere contractvorming, bouwtijd en gevolgen van vertraging, beproeving en oplevering, meer- en minderwerk en aansprakelijkheid vóór en na de oplevering. De uitgave bevat daarnaast een aantal voorbeeldbrieven en een overzicht van kostensoorten die belangrijk zijn bij vertraging. Het boekje is geschreven door prof. mr. dr. Chao-Duivis, directeur van het Instituut voor Bouwrecht en hoogleraar bouwrecht aan de TU Delft.

 

Bestelinformatie

‘ABC van het bouwrecht voor installateurs’ is te bestellen in de webshop van UNETO-VNI op www.uneto-vni.nl. De ledenprijs bedraagt 9,95 euro exclusief verzendkosten, niet-leden betalen 25 euro exclusief verzendkosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.