fbpx
Bericht

Boek ‘Innoverend Installeren’

Boek 'Innoverend Installeren'

Branche-organisatie Uneto-VNI en Opleidingsfonds OTIB hebben een boek uitgebracht over innovatie in de branche. Het werk moet installateurs praktische tips geven om zelf te vernieuwen.

 

Op de vakbeurs VSK afgelopen week in Utrecht heeft UNETO-VNI voorzitter Marcel Engels het eerste exemplaar van het boek ‘Innoverend Installeren’ uitgereikt aan Ed Nijpels, voorzitter van NL Ingenieurs. 

 

Innovatie   

Bij de overhandiging van het boek ‘Innoverend installeren’ aan Ed Nijpels van NL Ingenieurs benadrukte voorzitter Marcel Engels van UNETO-VNI het belang van innovatie voor de bedrijfstak. Engels: “Een branche die innoveert kan de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Het boek laat zien dat onze leden daar volop mee bezig zijn.” Engels verwacht dat veel MKB-installateurs dankzij het boek aan de slag gaan met innovatie. ‘Het boek zet je aan het denken en laat zien dat innovatie zowel in kleine als in grote bedrijven kan plaatsvinden.’

 

Ed Nijpels benadrukte het maatschappelijk belang van de installatiebranche. “De leden van Uneto-VNI staan in de frontlinie bij het oplossen van problemen als het terugdringen van de CO2-uitstoot en de zorgkosten. Daarvoor verdienen zij en hun brancheorganisatie alle waardering.’

 

Inhoud 

‘Innoverend Installeren’ bestaat uit vier onderdelen. Deel 1 behandelt de theorie achter het innovatieproces, deel 2 helpt ondernemers om de kansen voor innovatie te herkennen en deel 3 bevat tips om de gesignaleerde kansen om te zetten in tastbare resultaten, waarbij vooral samenwerking onmisbaar is. Het belangrijkste deel van het boek is deel 4. Hierin wordt aan de hand van concrete business cases een beeld gegeven van innovaties die tot stand zijn gebracht door leden van UNETO-VNI. Voorbeelden daarvan zijn: De groene installateur, het ontwikkelen van duurzame kantoorgebouwen, onafhankelijke energielevering en de installateur als provider.

 

Het boek is te bestellen via de webshops van Opleidingsfonds OTIB en UNETO-VNI.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.