fbpx
Bericht
Boeren leveren stroom 70 huishoudens

Vijftien agrariërs in de gemeente Hardenberg plaatsen op de daken van hun bedrijfsgebouwen zonnepanelen. Zij wekken daarmee op jaarbasis 270.000 kWh elektriciteit op, voldoende voor 70 huishoudens.

 

De installaties zijn mede mogelijk dankzij een subsidie van de provincie Overijssel. De gezamenlijke subsidieaanvraag en de inkoop van de installaties is begeleid door Stimuland. De eerste installatie uit de gezamenlijke inkoop is op 13 juli geplaatst door de wethouder.

 

Gezamenlijk

Begin 2012 is een project gestart voor agrariërs om een gezamenlijke subsidieaanvraag te doen voor het plaatsen van zonnepanelen. Daarom zijn alle agrarische bedrijven in de gemeente Hardenberg uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over zonne-energie, de bedrijfseconomische haalbaarheid en de provinciale subsidieregeling. De 15 installaties leveren op jaarbasis 243.000 kWh elektriciteit op. Dit is voldoende elektriciteit voor bijna 70 huishoudens. Bovendien zorgt de plaatsing van deze zonnepanelen voor een reductie van de Co2-uitstoot van 112.460 kilogram per jaar. Dankzij de combinatie van de provinciale subsidie en het inkoopvoordeel is er bij de installaties die de agrariërs plaatsen sprake van een terugverdientijd van 6 tot 8 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.