fbpx
Bericht
Bomaanslag op bestelwagen installatiebedrijf

In Koog aan de Zaan is de bestelwagen van een Amsterdams installatiebedrijf zwaar beschadigd geraakt door een explosief dat onder de auto bevestigd was.

 

 

De politie vond na onderzoek een explosief. De bestuurder, een 43-jarige man, stapte woensdagmorgen rond 06.30, in zijn bestelwagen in de wijk Westerkoog, startte en reed enkele meters toen hij een enorme knal hoorde. De man bleef wonderwel ongedeerd. De bom richtte wel een ravage aan. De auto raakte zwaar beschadigd, net als enkele geparkeerd staande auto’s in de directe omgeving. De ruiten en banden van de bestelauto knapten

 

De politie gaat uit van opzet, aldus een woordvoerster. De daders hadden een stalen kabel aan de auto bevestigd, die verbonden was met het explosief. De politie neemt de zaak zeer serieus en doet onder meer technisch onderzoek. De ongedeerde bestuurder is door de politie verhoord.

 

In De Telegraaf reageert de werkgever van de loodgieter, het Amsterdamse bedrijf Sargentini, stomverbaasd. Directeur Arie Hoonakker gist, net als de politie, naar de oorzaak van de aanslag. Volgens de grootste krant van Nederland heeft het slachtoffer een ongeschonden blazoen.

 

Klik hier voor foto’s en een filmpje over dit voorval.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.