fbpx
Bericht
Brandstofcel en zonnecollector in de prijzen

De Spirit of Innovation Award, de prijs voor exposanten van vakbeurs Energie 2012 met een energiebesparende innovatie, is gewonnen door exposant Ceramic Fuel Cell met de BlueGen brandstofcel.

 

 

De Revolto zonnecollector van Jannes Heilmann won de Young Energy Award, een prijs voor studenten of pas afgestudeerden. De winnaars zijn dinsdag 9 oktober bekend gemaakt op de vakbeurs Energie 2012 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Beide prijzen zijn een erkenning voor innovatieve producten en oplossingen binnen de industrie en bouw.                

 

BlueGen

De jury beoordeelde 26 inzendingen voor beide prijzen. De vakjury kende voor de Spirit of Innovation Award de meeste punten toe aan de BlueGen brandstofcel van Ceramic Fuel Cell. Deze brandstofcel op groengas (of aardgas) voor thuis of op kantoor heeft een hoog elektrisch rendement van 60%. De BlueGen kan in de volledige elektriciteit- en warm-tapwater behoefte voorzien en realiseert daarbij 50-100% C02 reductie. De jury is van mening dat dit product interessant is, omdat het klaar is voor smartgridtoepassingen. Hoewel de BlueGen niet geschikt is voor alle woningen is het feit dat de brandstofcel op groen gas werkt een voordeel vanwege de bestaande infrastructuur.

 

Revolto

De Revolto van Jannes Heilmann is een compacte, zeer efficiënte zonnecollector met een geïntegreerde tank, die onder het raam geïnstalleerd kan worden. Het is klein, eenvoudig op te hangen en produceert het hele jaar door warm water voor de douche van een klein huishouden. Er kan gemakkelijk geld en Co2 mee worden bespaard. De jury vindt dit een sympathiek voorstel dat nog wel goed uitgewerkt moet worden maar een goede marketingwaarde kan hebben. De zonnecollector komt vooral in het buitenland maar ook bijvoorbeeld op de camping van pas.

 

De vakbeurs Energie 2012 duurt nog tot en met 11 oktober. Meer informatie is te vinden via www.energievakbeurs.nl.

1 reactie op “Brandstofcel en zonnecollector in de prijzen

  1. h.russchen schreef:

    prijzen brandstof cel en zonnecollector

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.