fbpx
Bericht

Breda bouwt biogascentrale

Breda bouwt biogascentrale

De gemeente Breda gaat inzetten op biogas. Met de bouw van een biogascentrale moeten twee tot vierduizen woningen van uit snoeihout opgewekt duurzaam gas worden voorzien.

 

Het Bredase college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om op het voormalige Hero-terrein in Breda een biomassacentrale te bouwen. Om deze centrale te exploiteren is besloten om een `Bredase duurzame energie BV’ op te richten. Wilbert Willems, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur: “Dit project draagt flink bij aan onze doelstelling om als Breda een klimaatneutrale stad te worden. Doordat hout uit de eigen regio als brandstof wordt gebruikt en de opgewekte warmte lokaal wordt afgezet, worden we onafhankelijker van de grote energieproducenten, die nog vaak gebruik maken van fossiele brandstoffen.”

 

Samenwerking

De afgelopen tijd zijn samenwerkingsverbanden aangegaan met ELES (Essent Local Energy Solutions), Staatsbosbeheer, Waterschap Brabantse Delta en de woningcorporaties WonenBreburg, Singelveste/Allee Wonen en Laurentius. Samen met deze partners is een rendabele `businesscase’

ontwikkeld. Daarin zijn verschillende projecten aan elkaar gekoppeld: het project Biomassacentrale Breda, het Biogasproject (samen met het

waterschap) en de opwerking van snoeimateriaal en de voorraadbeheersing van houtchips (samen met Staatsbosbeheer). De samenwerkingsverbanden vormen de basis voor het succes van het project.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.