fbpx
Bericht

Cadac neemt NPQ over

Cadac neemt NPQ over

Cadac Group Holding neemt de CAD activiteiten van softwareontwikkelaar NPQ Solutions over.

 

Cadac Group AEC is na de overname marktleider in het bouwkundige segment. NPQ CAD Solutions is als softwareontwikkelaar actief in het bouwkundige marktsegment met ontwerp- en beheersoftware voor installatiebedrijven, installatie adviesbureaus en beheerders van gebouwencomplexen.

 

BIM

Door de aankoop van NPQ CAD Solutions, per 1 januari 2012, beschikt Cadac Group Holding over praktijkgerichte vakkennis en software die het gehele bouwproces ondersteunen, zo laat zij in een persbericht weten.  Hiermee doelt het bedrijf vooral op BIM, het Bouw Informatie Model, ofwel het geautomatiseerd ondersteunen van een centraal gebouwmodel, een ontwikkeling waarin NPQ een vooraanstaande speler is. BIM is momenteel ‘hot’ onder innovatieve bouw en installatiebedrijven, vanwege de verregaande efficiency en het reduceren van faalkosten binnen het bouwproces. Indien alle bouwkundige informatie gedocumenteerd wordt in een centraal gebouw- en datamodel realiseert men tevens een optimale uitgangspositie om na de oplevering van het gebouw het beheer en onderhoud te plannen.

 

Cadac

Cadac Group Holding zal NPQ CAD Solutions samenvoegen met haar reeds bestaande  AEC (Architecture, Engineering & Construction) business units. Cadac Group AEC heeft van oorsprong een sterke positie als automatiseringspartner bij architecten, aannemers en ingenieursbureaus. Daarnaast is NedGraphics, tevens een Cadac Group Company, marktleider op het gebied van teken- en ontwerpsoftware voor het civieltechnische marktsegment en Geografische Informatie Systemen bij de overheid. Cadac Group AEC zal samen met NedGraphics vanaf 1 juli 2012 gehuisvest worden in het in aanbouw zijnde kantoorgebouw in Vianen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.