fbpx
Bericht
Campagne voor levensloopbestendige woning

De campagne ‘Lang zult u wonen’ richt zich op huiseigenaren die door aanpassingen in hun woningen langer veilig en comfortabel kunnen blijven wonen.

 

 

De provincie Overijssel is met de campagne een landelijk voorbeeld van hoe overheid in samenwerking met bedrijfsleven een actueel item bij de kop pakt. De campagne is vorige week van start gegaan. Het levensloopbestendig maken van de bestaande voorraad is ook een van de speerpunten van branchevereniging Uneto-VNI.

 

Vergrijzing

Aanleiding voor de campagne is de vergrijzing en de behoefte van mensen om langer in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. De praktijk leert dat aanpassingen in installaties en sanitair nodig zijn om dit te kunnen facilitairen. Huizen moeten ‘levensloopbestendig’ worden. Zo kunnen kleine aanpassingen nu en later voor extra comfort zorgen. Bijvoorbeeld eenhendelmengkranen met gemakkelijke bediening in keuken, badkamer en toilet. Slipvast materiaal op de traptreden. Inloopdouche in plaats van douchebak. Gordijnen en zonneschermen met afstandbediening. Of beugels en steunen in badkamer en toilet. Wie verder wil gaan kan kiezen voor bijvoorbeeld drempelloze overgangen tussen de diverse ruimten, toilet op comforthoogte, traplift of slaapkamer beneden. De campagne wordt extra aantrekkelijk nu veel werk tegen het lage btw-tarief kan worden uitgevoerd.

 

Website

‘Lang zult u wonen’ wil Overijsselaars stimuleren hun eigen woning (meer) levensloopbestendig te maken. Daartoe worden adviezen, tips en praktijkvoorbeelden aangedragen. Zowel in de vorm van folders en brochures als op de website www.langzultuwonen.nl.

 

Advies-aan-huis 

Daarnaast krijgen geinteresseerden advies-aan-huis door een expert aangeboden. Verder kunnen provincie en deelnemende gemeenten in het kader van de campagne rekenen op ondersteuning bij voorlichtingsbijeenkomsten en inloopdagen, onder meer in de vorm van voorlichtingsmateriaal op maat. Ook biedt Lang zult u wonen gemeenten, bedrijven en personen die een rol spelen bij woningaanpassingen een platform om hun kennis en ervaringen te delen. In samenwerking met RTV Oost wordt gewerkt aan een tv-serie waarin alles draait om het levensloopbestendig maken van woningen. Naar verwachting komen de eerste afleveringen in het voorjaar op de buis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.