fbpx
Bericht

Cauberg-Huygen winnaar eerste ISSO-Award

Cauberg-Huygen winnaar eerste ISSO-Award

Cauberg-Huygen heeft de eerste editie van de ISSO-Award gewonnen. Tijdens het Isso Najaarsoverleg op 15 september j.l. koos een meerderheid van de bijna 200 aanwezigen voor het project ‘Mijn water: from Black to Green’ waarbij warmte en koude uit mijnwater gebruikt worden voor klimatisering van woningen en gebouwen.

 

 

 

Bij het project in het Zuid-Limburgse Heerlen pompt men warm en koud water omhoog uit de oude mijnschachten. Boven de grond wordt dit water via een warmtepomp geschikt gemaakt voor het verwarmen en koelen van een groot kantoorgebouw en een woonwijk. Het succes van dit project slaat volgens Cauberg-Huygen over naar andere mijnstreken in Europa, waar men nu ook de mogelijkheden onderzoekt om verlaten mijnschachten als WKO te gebruiken.

 

De ISSO-Award is uitgeschreven voor organisaties die actief betrokken zijn bij de totstandkoming van een duurzaam project en bij de technische realisatie en voor de benodigde kwaliteitseisen aantoonbaar gebruik maken van ISSO-publicaties. Winnaar Cauberg-Huygen liet drie genomineerden voor de ISSO-Award 2011 achter zich: Viac Installatie Adviseurs (nieuwbouw van multifunctioneel educatief centrum De Bilt), DHV (duurzame renovatie hoofdkantoor in Amersfoor)t en de combinatie Brink Climate Systems/KempAir (passiefhuis renovatieproject van acht woningen in Tilburg).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.