fbpx
Bericht
CBS: groei belangstelling duurzame energie

Belangstelling voor duurzame energie groeit. Vorig jaar zijn er opnieuw meer zonnepanelen in Nederland geplaatst en is er 40 megawatt aan panelen bijgekomen, dit is twee keer zoveel als het jaar ervoor.

 

 

Dit blijkt uit een donderdag gepubliceerd rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De productie van zonnestroom is in 2011 door de uitbreiding gestegen naar 90 miljoen kilowattuur. Daarmee is het aandeel zonnestroom binnen het totale energieverbruik in Nederland volgens het CBS nog altijd zeer beperkt. Het komt neer op een kleine 0,1 procent van het totale elektriciteitsverbruik, ofwel het jaarlijkse verbruik van ongeveer 28.000 huishoudens.

 

Achterhoede

Ons land zit nog wel in de Europese achterhoede als het gaat om zonnestroom. In ‘toplanden’ Duitsland, Spanje, Italië en Tsjechië was de bijdrage van zonnepanelen aan de elektriciteitsvoorziening vorig jaar 3 procent. Volgens het CBS waren deze landen ruimhartiger met subsidies om het gebruik van deze schone energiebron te stimuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.