fbpx
Bericht

Cersaie: dieven en badkamerdesign

Cersaie: dieven en badkamerdesign

De Cersaie in Bologna staat elk jaar in garant voor een groot aantal designnoviteiten. Ook al wisten inbrekers een beursnoviteit van de beursvloer te stelen.

 

 

Het meest opmerkelijke nieuws kwam vooral voort uit de afwezigheid van een noviteit. Het bad Grandtour, een 250 kilo wegend prototype-ontwerp van Carlo dal Bianco voor het Italiaanse designmerk Rapsel, werd de zondag voor de opening brutaal van de beursvloer gestolen.

 

De Italiaanse beurs is al jarenlang trendsettend op het gebied van tegels en sanitair. De redactie van Sanitair Design verzamelde voor u alle beursnoviteiten. Een impressie hiervan vindt u in dit fotoalbum. Het komende nummer van Sanitair Design komt ook uitgebreid terug op deze jaarlijkse beurs.

 

Trends

De trends kunnen we kort samenvatten. Op tegelgebied vallen de grote afmetingen (tot 80x180cm) op. Daarnaast zijn de hout en marmer imitaties in keramiek verder ontwikkeld, inclusief de natuurlijke details als houtnerven en aderen. Ook ruwe oppervlakken mogen weer. Qua kleur zijn beige en bruin- en natuurlijke grijstinten trendy. Opvallend is dat in detailleringen ook felle kleuren weer getoond worden.

 

Dit is ook duidelijk te zien bij de badkamerproducten. Bi-color is helemaal in. Dit betekent dat meubels, baden, maar ook keramiek massaal in verschillende (modulaire) kleurvarianten worden getoond. De badombouw, het ladefrontje of de buitenzijde keramiek; kleur mág weer. Ook laten verschillende fabrikanten zien dat door te spelen met materiaalsoorten en oppervlaktestructuren, bijzondere creatieve combinaties te maken zijn. De ene keer stijlvol, de andere keer speels. Badkamerontwerpers krijgen van de fabrikanten in ieder geval weer instrumenten aangeboden om toegevoegde waarde te bieden. En dat is prettig te constateren in een markt die nog altijd in zwaar weer zit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.