fbpx
Bericht

Certificering voor legionellasysteem

Certificering voor legionellasysteem

Het ICA-systeem heeft een Ctgb-toelating en KIWA-certificering ontvangen voor haar legionellabestrijdingssysteem op basis van koper-zilverionisatie.

 

 

Met de toelating van het Ctgb én met deze KIWA certificering voldoet fabrikant ATECA als eerste volledig aan de BRL K14010-2/01 zoals is beschreven in het Drinkwaterbesluit. Dit betekent dat het systeem het enige legionella bestrijdingssysteem op basis van koper-zilverionisatie is dat in Nederland mag worden ingezet.

 

Alternatieve preventie

Het nieuwe Drinkwaterbesluit verplicht bij inzet van een alternatieve legionella preventie techniek dat deze gecertificeerd is op basis van BRL K14010-1/2. Een voorwaarde om hieraan te kunnen voldoen is dat het systeem een KIWA ATA-keur en toelating van het Ctgb heeft. Deze twee had ATECA reeds in zijn bezit. Daarnaast test het KIWA de werking en veiligheid van het systeem en moet ook het beheersconcept aan alle gestelde eisen voldoen.

Mark Engelenburg, directeur van ATECA, marktleider op het gebied van legionellabestrijding op basis van koper-zilverionisatie in drinkwaterinstallaties, is er trots op dat zijn ICA-systeem de eerste is die door het KIWA is gecertificeerd: ”Maar belangrijker vind ik nog dat dit voor onze klanten en installateurs zekerheid en duidelijkheid betekent. Installateurs die zijn aangesloten bij Uneto-VNI kunnen nu ook zonder meer ons systeem plaatsen.”

 

Bekijk hieronder een artikel uit Installatie en Sanitair over dit systeem

Bijlage(s):

Bijlage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.