fbpx
Bericht

Coevorden zet in op zonne-energie

Coevorden zet in op zonne-energie

Door het plaatsen van 1100 zonnepanelen met een totale oppervlakte van 1800 vierkante meter, gaat de gemeente Coevorden een forse besparing op de CO-uitstoot realiseren.

 

 

De zonnepanelen worden aangebracht op negen scholen en drie gemeentelijke gebouwen, waarmee jaarlijks 134.100 kg

CO2 bespaard wordt. Daarmee levert het college van burgemeester en wethouders een belangrijke bijdrage aan de doelstelling uit het Klimaatbeleidsplan 2009-2012 om de CO2-emissie in 2020 met dertig procent te verminderen ten opzichte van 1990. Met de zonnepanelen wordt 268.830 Kwh per jaar opgewekt; dit is genoeg electriciteit voor ongeveer 65 gezinnen per jaar.

 

De plaatsing van de zonnepanelen is uitgewerkt in het Klimaatcontract Gemeente Coevorden- Provincie Drenthe. Hierin is onder meer vastgelegd dat de basisscholen in de gemeente voorzien worden van zonnepanelen, waarbij aan de scholen ook een lespakket wordt aangeboden over het thema zonne-energie. De deelnemende scholen worden voorzien van een informatiedisplay waarop leerlingen en onderwijzers kunnen zien hoeveel energie opgewerkt wordt en hoeveel CO2 bespaard wordt. Naast de basisscholen worden ook het gebouw van Gemeentewerken aan de Trageldijk in Coevorden, de brandweerkazerne in Coevorden en het dorpshuis in Schoonoord voorzien van zonnepanelen. Het aanbrengen van de zonnepanelen op de scholen en de gemeentelijke gebouwen kost in totaal 216.200 euro. Deze kosten worden betaald door het Ministerie van Defensie, de provincie Drenthe en de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.