fbpx
Bericht
Configurator maakt renovatie inzichtelijk

Met de ‘woonconfigurator’ van WoonConnect kunnen kopers van nieuwbouwwoningen en bewoners van bestaande huurwoningen zelf hun huis ontwerpen of een renovatie inrichten.

 

 

Een huurder of koper kan zijn eigen woning op maat samenstellen en krijgt daarbij direct inzicht in de koopsom, de huur- of woonlasten, het energieverbruik, de inbraakveiligheid en de levensloopbestendigheid van zijn of haar woning.

 

Het programma zorgt ervoor dat alle keuzes die een bewoner maakt, bouwtechnisch mogelijk zijn en voldoen aan de eisen van de gemeente. Uiteindelijk levert de woonconfigurator een BIM-model van de woning. Eventuele wijzigingen in het ontwerp worden direct doorgerekend en in alle aangesloten systemen verwerkt. Consumenten zien bijvoorbeeld hoe ze hun woning met enkele kleine aanpassingen van energielabel D kunnen opschroeven naar label A.

Volgens de makers, De Twee Snoeken en KPN, worden door het programma faalkosten gereduceerd, en misverstanden voorkomen. De Twee Snoeken en KPN tekenen ook voor de bouwdeelbibliotheek BouwConnect

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.