fbpx
Bericht
Consument verwacht 75 euro van slimme meter

Consumenten verwachten 75 euro te besparen wanneer zij overstappen op een slimme meter.

 

 

Uit een onderzoek van netbeheerder Enexis bij 900 van haar klanten blijkt dat de consument, op basis van de eerste gebruikerservaringen, een gemiddelde besparing van 75 euro per jaar met slimme meter producten verwacht. Bij gebruikers van de slimme meter in combinatie met een ‘slimme thermostaat’ is maar liefst 83% van mening dat het product helpt bij het meer inzicht krijgen in het energieverbruik.

Bovendien verwacht men op jaarbasis gemiddeld 87 euro te besparen. Voor de gebruikers van de ‘slimme stekkers’ ligt het percentage iets lager, maar bedraagt de te verwachten besparing nog altijd ruim 60 euro per jaar.

 

Energierekening

In het Enexis-onderzoek zijn naast bovenstaande consumenten met slimme meter producten ook consumenten zonder slimme meter betrokken. Uit de resultaten bij consumenten zonder slimme meter blijkt dat ruim 90% aangeeft energiebesparing belangrijk te vinden. Van de ondervraagden geeft 56% aan zijn of haar directe omgeving te stimuleren energie te besparen. De redenen voor energiebesparing zijn: minder geld uit willen geven en grip houden op de energierekening. Ook heeft ruim een kwart behoefte aan hulp en tips bij het besparen van energie en heeft een derde geen goed inzicht in de eigen energiekosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.