fbpx
Bericht

Consument wil binnenklimaat verbeteren

Consument wil binnenklimaat verbeteren

Minder energieverbruik en een betere ventilatie worden door de Nederlandse woonconsument het vaakst genoemd om het binnenklimaat en comfort van de eigen woning te verbeteren.

 

 

Dit blijkt uit consumentenonderzoek van USP Marketing Consultancy. De Nederlandse woonconsument ziet veel verbeterpunten voor het binnenklimaat van de eigen woning. Slechts een derde (32%) van de woningeigenaren is van mening dat er niets te verbeteren valt, tegenover ongeveer een vijfde (22%) van de huurders. Ook noemen de huurders niet alleen vaker, maar gemiddeld ook meer verbeterpunten (2,0 vs. 1,6). Zowel woningeigenaren als huurders noemen het vaakst het energieverbruik (25%) en de ventilatie (20%) als zaken die beter kunnen op het gebied van het wooncomfort. Het lang duren voordat de kamers opwarmen (14%) en de regelbaarheid van de verwarming (13%) worden ook regelmatig genoemd.

 

 

1 reactie op “Consument wil binnenklimaat verbeteren

  1. W. Smits van Oyen schreef:

    Als je streeft naar een gezond binnenklimaat gaat het in eerste instantie om bewust te worden van de luchtkwaliteit gedurende de dag. Deze bewustwording realiseer je door een CO2 indicator te plaatsen met een display, stoplichtsignalering (rood boven 1.200ppm) en een geluidsignaal dat klinkt bij overschrijding van 1.400ppm. De bewustwording zal leiden tot het tijdig nemen van maatregelen om te voorkomen dat de CO2-concentratie te ver oploopt. Als men is aangewezen op natuurlijke ventilatie, volstaat veelal het openen van luchtroosters en (extra) ramen. Door bewust te ventileren worden tocht en energieverspilling tot een minimum beperkt. In sommige gevallen zullen aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn om de ventilatiecapaciteit te vergroten. Indien gebruik wordt gemaakt van een mechanisch ventilatiesysteem, dan waarschuwt een CO2 indicator wanneer onderhoud nodig is, zoals het tijdig vervangen van de filters. Een CO2 indicator van SenseAir kost € 150 ex btw en dat is een relatief geringe investering als je beseft dat het gaat om het voorkomen van gezondheidsklachten (lees: ziekteverzuim) en het verbeteren van de prestaties! (http://www.co2indicator.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.