fbpx
Bericht
Coöperatief zonnedak op Caballero Fabriek

Op de Haagse bedrijfsverzamelgebouw Caballero Fabriek worden 1040 zonnepanelen geplaatst, die huishoudens en bedrijven kunnen aankopen. De deelnemers zijn samen eigenaar van het zonnepark.

 

 

De Caballero Fabriek is een voormalige sigarettenfabriek die tegenwoordig dienst doet als bedrijfsverzamelgebouw, waarin vooral creatieve en innovatieve kleine bedrijven zijn gehuisvest. De gemeente Den Haag is eigenaar van het gebouw. Het concept is bedacht en wordt uitgevoerd door Solar Green Point, dat bij voldoende animo op deze wijze de komende vijf jaar zeker vijftig coöperatieve zonneparken wil openen in Nederland. Solar Green Point zorgt voor de installatie, onderhoud en beheer; deelnemers schaffen een op meerdere zonnepanelen aan, en gezamenlijk vormen de deelnemers een coöperatie die volledig eigenaar is van het zonneparkt. De opgewekte energie wordt door de energiemaatschappij in mindering gebracht op het eigen gebruik.

 

In november wordt gestart met de installatie van de 1.040 panelen. Uiterlijk op 1 januari 2013 zal Zonnepark CabFab de eerste zonnestroom produceren. Solar Green Point verwacht door de schaalgrootte ongeveer 30 procent goedkoper te kunnen werken, dan een individueel systeem met zonnepanelen. Naast Zonnepark CabFab wordt gewerkt aan de voorbereidingen van Zonnepark Terbregge, op het talud langs de A20 vlakbij de Rotterdam..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.