fbpx
Bericht

Couperus Smart Grid van start

Couperus Smart Grid van start

Woongebied Couperus in Ypenburg krijgt een Smart Grid. De samenwerkende partijen Eneco, Stedin, Itho Daalderop, Provincie Zuid-Holland, TNO, IBM en Stichting Woonformatie Ypenburg (SWY) presenteerden begin deze week hun plannen hiertoe. Op het intelligente energienet zullen 288 woningen worden aangesloten.

 

 

Afgelopen maandag vond de officiële kick-off plaats voor het op grote schaal toepassen van Smart Grids in Nederland. Het Consortium Couperus Smart Grid presenteerde haar gezamenlijke én individuele doelstellingen vanuit de woontoren van het Couperus complex in Ypenburg waar het systeem wordt toegepast  en vanaf 2013 door Vestia Nootdorp zal worden beheerd.

 

Vooruitstrevende pilot

Couperus Smart Grid is uniek in Nederland vanwege de omvang en het groot aantal  warmtepompen, stellen de samenwerkende partijen. In totaal worden er 288 woningen aangesloten op het energienet dat gebruik maakt van warmte/koudeopslag in de bodem. Daarbij is Couperus Smart Grid een platform voor de ontwikkeling van nieuwe producten en het onderzoeken van de uitrol- en opschaalmogelijkheden van slimme energienetten in combinatie met decentrale duurzame energiebronnen.

 

Wooncomplex Couperus

Couperus omvat 4 appartemententorens en herenhuizen aan een singel. In totaal komen er 288 woningen en 4.500 m2 aan bedrijfsruimte. Het omvangrijke nieuwbouwcomplex wordt ontwikkeld door Ceres projecten in opdracht van Stichting Woonformatie Ypenburg en wordt beheerd door Vestia Nootdorp. Het gebouw wordt medio 2013 opgeleverd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.