fbpx
Bericht

Dakpan als zonnepaneel én batterij

Dakpan als zonnepaneel én batterij

Een Indiaas bedrijf komt binnen twee jaar met een dakpan op de markt die als zonnepaneel fungeert, én de stroom ook kan opslaan.

 

 

Dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen (zoals die op de foto van het Amerikaanse SRS Energy) bestaan al langer, maar het Amrita Centre for Nanosciences in India gaat een dakpan gepresenteren die zonne-energie opwekt én kan opslaan. Dat meldt The Times of India. Het gepatenteerde concept maakt gebruik van speciale technologie die de energie kan opslaan. Daardoor zijn er voor opslag van zonne-energie geen extra kostbare batterijen nodig zoals nu het geval is.

 

Opslagcapaciteit

Met vier uur zonne-energie die de dakpan overdag opslaat kan een laptop of een telefoon ‘s nachts in 2 uur worden opgeladen. De dakpannen hebben een opslagcapaciteit van zeven dagen. Naar verwachting komt het 200 gram wegende product, die Amrita Smart, is gedoopt, binnen 1 of 2 jaar op de markt.

 

Zwart

Andere innovatie op het gebied van zonnepanelen komt uit Nederland. Onderzoekers van het Fom-Instituut Amolf en van Philips Research gaan met succes de strijd met de blauwe kleur van de energieopwekkers. Door het oppervlak van de zonnecellen met nanodeeltjes te verruwen, krijgen ze hun optimale kleur: zwart. Bovendien worden de rendementen nog verder opgekrikt. Klik hier voor meer achtergrond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.