fbpx
Bericht

Deventer verwarmt wijk duurzaam

Deventer verwarmt wijk duurzaam

De wijk Keizerslanden in Deventer krijgt een duurzaam verwarmingssysteem.

 

 

De gemeente Deventer, Woonbedrijf Ieder1 en energiebedrijf Essent hebben samen een Green Deal gesloten. Ze hebben afgesproken om de wijk Keizerslanden duurzaam te verwarmen. Het gaat om zo’n 1.000 woningen. Met het project Duurzame Warmte Deventer Keizerslanden onderzoeken zij of het stadsverwarmingsnet CO2-neutraler kan. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van biogas, biomassa of andere duurzame energiebronnen.

 

Kennis en ervaring 

Wethouder Jos Pierey: “Het gaat bij Duurzame Warmte Deventer Keizerslanden vooral om het opdoen van kennis en ervaring. Daarmee kunnen we vervolgens een nieuw duurzaam warmtenet plus mogelijk maken.” De ervaringen met dit project worden gebruikt om verwarmingsnetten in andere delen van Nederland duurzamer te maken.

 

Green Deals

Bedrijven, organisaties en burgers zien vaak veel kansen voor `groene groei’: het duurzamer maken van de leefomgeving. Hiervoor zijn de zogenaamde Green Deals in het leven geroepen: samenwerkingspartners worden bij elkaar gebracht. Het Rijk is ook betrokken bij de Green Deals.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.