fbpx
Bericht

Doorstart Vihamij kost 50 banen

Doorstart Vihamij kost 50 banen

De failliete groothandel Vihamij maakt een doorstart. Twee vestigingen sluiten, en 50 mensen verliezen hun baan, vooral in de overhead.

 

 

Vorige week ging het familiebedrijf, dat 44 vestigingen in Nederland heeft, hard onderuit. Volgens financieel directeur Frans Willemsen kon het bedrijf, met hoofdvestiging in Arnhem, leveranciers niet meer betalen door de dalende omzetten in de door de crisis getroffen bouwsector. Bij Vihamij werkten 145 mensen. In de nieuwe organisatie is nog plek voor 95 mensen.

 

Filialen dicht

De doorstart is gemaakt door de DGA van de failliete onderneming, samen met enkele private investeerders.  Twee filialen, in Amsterdam en Ridderkerk sluiten definitief de deuren. Voor vijf filialen gaat Vihamij op zoek naar franchise-ondernemers. De ontslagen vallen vooral op het hoofdkantoor van de grossier.  Met 37 vestigingen en een afgeslankte overhead hoopt Willemsen weer op een gezonde toekomst voor Vihamij. Vihamij is een groothandel in sanitair, verwarming, non-ferro metalen, dakbedekking, elektrotechnische artikelen en ijzerwaren/gereedschap, voor de professionele markt.

2 reacties op “Doorstart Vihamij kost 50 banen

 1. Erik Roosken schreef:

  Hallo medewerkers van Vihamij,

  Veel succes en geluk met jullie doorstart.

  Groeten Erik Roosken
  Bam Techniek Noordoost

 2. John Lebbing-Vihamij Tilburg schreef:

  Dank u

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.