fbpx
Bericht

Drie miljard voor nieuwe SDE+

Drie miljard voor nieuwe SDE+

De stimuleringsregeling-pot voor duurzame energie voor ondernemers, de SDE+, wordt in 2013 gevuld met drie miljard euro.

 

 

Ondernemers die investeren in het duurzaam opwekken van energie kunnen in 2013 aanspraak maken op de nieuwe SDE+-regeling. Komend jaar is 3 miljard euro beschikbaar voor groene projecten, en dat is meer dan dit jaar (1,7 miljard) Deze maatregel moet ervoor zorgen dat in 2020 16% van de energie duurzaam wordt opgewekt. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) in een brief aan de Tweede Kamer. “Duurzame energie is niet alleen van belang voor een gezondere economie, maar biedt ondernemers ook kansen”, aldus minister Kamp. “Daarom stellen we meer geld beschikbaar. Ook zorgen we ervoor dat ondernemers zo veel mogelijk zekerheid krijgen bij hun investering door de spelregels niet te veranderen.”

 

Vanaf april

De steun wordt gegeven via de stimuleringsregeling duurzame energie (SDE+), uitgevoerd door AgentschapNL. De spelregels worden eind januari in de Staatscourant gepubliceerd. Vanaf april kunnen ondernemers een aanvraag indienen. Ondernemers krijgen daarmee ruim de tijd om groene projecten uit te werken en aanvragen voor te bereiden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.