fbpx
Bericht

Driekwart ketelvervangingen uitbesteed

Driekwart ketelvervangingen uitbesteed

Ruim een kwart van de particuliere woningeigenaren heeft de afgelopen twee jaar haar cv-ketel vervangen. Driekwart hiervan heeft dit uitbesteed aan een professional.

 

 

Dit blijkt uit uit de Bouwkennis Renovatie Monitor, een onderzoek naar de klussen die woningeneigenaren de afgelopen twee jaar hebben uitgevoerd in huis. Hierin wordt vooral ingezoomd op het beslissings- oriëntatie en koopproces. De populairste klus in huis is het schilderwerk, dat door meer dan de helft van de 1100 respondenten is aangepakt. Ook (onderdelen van) sanitair en de vloer scoren boven de cv-ketel.

 

Zelf of professional

Ruim driekwart van de woningeigenaren heeft het vervangen van de cv-ketel uitbesteed. 9 procent deed het zelf, en 12 procent schakelde familie of vrienden in. Bij de professional is de installateur veruit het populairst (79 procent), op afstand gevolgd door de loodgieter (11 procent). Bijna 30 procent kiest hierbij voor een professional die eerder een klus heeft uitgevoerd. Bij de keuze voor merk en type ketel worden vooral sites van fabrikanten (56 procent) en vergelijkingssites (37 procent) bezocht.

 

Onderhandelen

Bijna eenderde van de woningeigenaren die hun cv-ketel hebben laten vervangen vroeg daarvoor maar één offerte aan. 18 procent vroeg er twee aan. Uiteindelijk heeft een kwart van de onderhandeld over de prijs. De meerderheid van de woningeigenaren sluit bji de aanschaf van de ketel een onderhoudscontract af, zodat ze verzekerd zijn van service, onderhoudsbeurten en een goedwerkend toestel. Van de kopers van een nieuwe ketel kiest een kwart voor een nieuwe ketel om geld en energie te besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.