fbpx
Bericht
Drinkwater en toiletten thema Serious Request

Radiozender 3FM gaat haar actie Serious Request dit jaar richten op het thema diarree, en het ontbreken van schoon drinkwater en toiletten in veel delen van de wereld.

 

 

De opbrengst van Serious Request, van 18 tot 24 december gehouden in Leeuwarden, gaat naar het Rode Kruis. De hulporganisatie gaat met de opbrengst, in 2012 ruim 12 miljoen euro, het gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten aanpakken, en training en informatie geven over het belang van goede hygiene.

 

Leeuwarden

In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie DJ’s van de popzender zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geinformeerd over de actie. In 2012 stond het Glazen Huis in Enschede. De actie bracht EUR 12.251.667,- euro op voor het `terugdringen van babysterfte’ en bereikte 12,1 miljoen Nederlanders. In 2013 staat het Glazen Huis in Leeuwarden, in 2014 in Haarlem, in 2015 in Heerlen.

 

1 reactie op “Drinkwater en toiletten thema Serious Request

  1. Curtissaw schreef:

    avdttmh

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.