fbpx
Bericht

Duidelijke regelgeving bij duurzaamheid

Duidelijke regelgeving bij duurzaamheid

Hoewel duurzaamheid als thema nog altijd aan belang wint, is het vaak nog geen structureel onderdeel van het bouwproces. Duidelijke regelgeving is volgens installatiefabrikanten de belangrijkste noodzakelijke verandering om dit te veranderen, bericht BouwKennis.

 

Recent onderzoek wijst uit dat bij gemiddeld 44% van de partijen in de bouwketen duurzaamheid tijdens het laatste project in hoge mate een rol speelde. Om te onderzoeken hoe de volle 100 procnet kan worden bereikt, is de bouwketen gevraagd wat volgens hen de noodzakelijke veranderingen zijn om duurzaamheid in de komende jaren structureel onderdeel te maken van het bouwproces. Uitvoerende partijen, architecten en ontwikkelende partijen zien de oplossing vooral in het verlagen van de prijzen van duurzame bouwmaterialen. Verder moet de terugverdientijd inzichtelijker worden en moet de focus op de prijs liggen bij aanbestedingen. De prijs is duidelijk een issue bij een volledige integratie van duurzaamheid in het bouwproces.
Fabrikanten daarentegen noemen duidelijke regelgeving het vaakst als noodzakelijke verandering. Dit aspect wordt met 70% het meest genoemd door installatiefabrikanten. Het onderzoek wijst uit dat duurzaamheid de belangrijkste ontwikkeling is waar de R&D-afdeling van fabrikanten momenteel op inspringt. Blijkbaar zit de regelgeving fabrikanten in de weg, gezien het zeer hoge percentage dat duidelijke regelgeving ziet als basis voor een structurele doorvoering van duurzaamheid in projecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.